Om oss

Om Yster hund och om terapihundsförarna/instruktörerna som driver Yster hund


Vi som är kursledare på Yster hund är utbildade hundinstruktörer, hundförare för social tjänstehund och legitimerade sjuksköterskor med specialistutbildning. Vi har flertalet vidareutbildningar både inom hund, hundträning och hälsa samt stor erfarenhet av att jobba med psykisk och fysisk hälsa hos vuxna, ungdomar och barn. Vi har varit aktiva hundägare under hela våra liv och har väldigt många års erfarenhet av arbete med hundar, hundträning och tävling. Målet är att hålla hundkurser som bygger på senaste forskningen. Att träna med positiv förstärkning är för oss enda alternativet och vi vill sprida detta träningssätt till fler hundägare och deras hundar. Målet för oss är våra kurser och aktiviteter bidrar till att både hund och hundförare blir stärkta och mår bättre.

Lena

Jag har haft hund sedan tidiga tonåren med ett uppehåll när mina barn var små. Hundintresset har jag haft så länge jag kan minnas. Jag har tre egna hundar. Två Schapendoes och en Bichon havanais. Jag har tidigare haft Mellanpudel och Cavalier king Charles spaniel. Nu tränar och tävlar jag med mina hundar i rallylydnad och har erfarenhet från lydnad och agility sedan tidigare.

Jag har erfarenhet från arbete som hundinstruktör, tävlingsledare, tävlingssekreterare och olika styrelseuppdrag i hundklubb. Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som skolsköterska och har flera vidareutbildningar inom hälsa såsom MI – motiverande samtal, DISA-handledare, Compassion mind training m flera.

Utbildningar inom hund de senaste åren:
Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016.
Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017-18.
Dogalärare, Hundsteg AB, 2020

Andra utbildningar:
Certifierad Livscoach via Livscoachakademin 2019
Licencierat vårdhundsteam 2022

Anna

Jag har haft hund sedan jag var barn. Har erfarenhet av flera olika raser bl.a. Cavalier king charles spaniel, Pudel, Airedaleterier och Korthårig collie. Har just nu två Schapendoes och en Bichon havanais. Har tränat, tävlat och gått kurs med egna hundar i rallylydnad, agility, lydnad, spår och sök. Tränar och tävlar just nu mest rallylydnad. Har tränat klickerträning sedan 25 år tillbaka.

Förutom mitt arbete som hundinstruktör så arbetar jag som barnmorska och har ett flertal vidareutbildningar inom hälsa, nutrition, MI- Motiverande samtal, Compassion mind training m.fl.

Utbildningar de senaste åren:
Svenska kennelklubbens utbildning i hundens beteende 2016
Diplomerad hundinstruktör på Canis 1-åriga klickerinstruktörsutbildning 2017/2018
Svenska agility klubbens utbildning till Agilityinstruktör A1 2018
Blygerhundar- så gör du din hund till superhjälte för instruktörer
Personspårsinstruktör – Hundens hus 2020
Första hjälpen hund instruktör 2021
Diplomerad Självkänslacoach
Licencierat vårdhundsteam 2022