Team Ysterhund Lena & Nyssa

Vårdhundsteam Lena & Nyssa

Mitt intresse för hundar vaknade i tonåren då jag gick ut med alla grannhundar jag kunde hitta. Särskilt så var det en Golden retrieverhane som hette Ludde som jag verkligen gillade. Han blev väldigt speciell för mig.


Jag fick min första hund, en Cavalier king Charles spaniel, när jag var 14 år och därefter har jag haft pudel och nu har jag en Bichon havanais som heter Freija och Nyssa som är en Nederlandse Schapendoes. Nyssa är en otroligt cool och vänlig hund. Hon älskar verkligen att bli klappad och kliad.  Hon gillar också att träna. Vi tränar och tävlar i rallylydnad avancerad klass.


Jag ser så fram emot att nu få chansen att kombinera mitt yrke som sjuksköterska och hundinstruktör och att förhoppningsvis få se människor växa och må bra med hjälp av Nyssa och mig i team med varandra. 

 

Min specialistutbildning är hälso- och sjukvård för barn och ungdomar och jag jobbar deltid som skolsköterska. Tiden som jag inte är skolsköterska ägnar jag helt åt företaget Yster hund som erbjuder hundägarutbildningar. 


Jag är också utbildad till bland annat livscoach och Dogalärare.